Articole

Home/Congres/Simpozion și Curs Practic de Neuronavigație și Neuroendoscopie – Iasi 3-6 aprilie 2014

Simpozion și Curs Practic de Neuronavigație și Neuroendoscopie – Iasi 3-6 aprilie 2014

Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași, Clinica de Neurochirurgie, organizează, împreună cu Institutul Internațional de Neuroștiințe din Hanovra, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași, disciplina de neurochirurgie și portalul național MedicalManager.ro, Simpozionul și Cursul Practic de Neuronavigație și Neuroendoscopie. Evenimentul va avea loc în perioada 3-6 aprilie, la Iași, Hotel Ramada.

Manifestarea reunește specialiști din străinătate și din țară, medici neurochirurgi cu diverse trepte de experiență, în dorința de a perfecționa cunoștințele și abilitățile practice în domeniul neuronavigației și al neuroendoscopiei. Echipamentele demo furnizate de firmele de aparatură medicală partenere, alături de echipamentele existente în dotarea spitalului (2 echipamente de navigație și 2 sisteme de endoscopie cu truse cerebrale și spinale) vor fi la dispoziția participanților la cursul practic.

Locația: 

Hotel Ramada, Iași

Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, Iași

 



Coordonatori Curs:
Prof. Dr. Med. Amir Samii, Institutul Internațional de Neuroștiințe, Hanovra, Germania
Prof. Dr. Msc. Hc. Alexandru Vlad Ciurea, Universitatea de Medicină “Carol Davila”, București, România
Prof. Dr. Med. Ion Poeată, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa”, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași, România 


Președinte comitet de organizare: Prof. Dr. Med. Niculae Ianovici, Iași, România, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” 

Coordonator curs și aplicații: Ass. Prof. Dr. Med. Lucian Eva, Iași, România, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” 

Secretar: Dr. Med. Bogdan Iliescu, Iași, România, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” 

Lectori invitați: 
Prof. Dr. Amir Samii – Institutul Internațional de Neuroștiințe, Hanovra, Germania
Prof. Dr. Nabavi – Institutul Internațional de Neuroștiințe, Hanovra, Germania
Dr. Vincenzo Paterno- Institutul Internațional de Neuroștiințe, Hanovra, Germania
Assoc. Prof. Dr. Venelin Gerganov- Institutul Internațional de Neuroștiințe, Hanovra, Germania
Prof. Dr. Di Rocco – Institutul Internațional de Neuroștiințe, Hanovra, Germania 


Lectori și instructori locali: 
Ass. Prof. Dana Turliuc, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa”, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași
Ass. Prof. Marius Dabija, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa”, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași
Ass. Prof. Lucian Eva, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași
Ass. Prof. Alexandru Chiriac, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa”, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași
Ass. Prof. Alin Iordache, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa”, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași
Dr. Florin Grămadă, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași
Dr. Bogdan Iliescu, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași
Dr. Daniel Rotariu, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași

Tematica va include:
– Tehnologia Sistemelor de Neuronavigație
– Imagistica Multimodală în Neurochirurgia Preoperatorie
– Planificarea chirurgicală cu utilizarea navigației
– Cum să utilizați navigația în sala de operație – Setare și probleme practice
– Indicații și prezentări de cazuri
– Actualităţi privind RMN-ul intraoperator
– Planificarea chirurgicală cu neuronavigație folosind stația imagistică multimodală- Hands On
– Introducere generală cu privire la tehnologia folosită în neuroendoscopie
– Endoscopia în sistemul ventricular
– Neuroendoscopia trans-sfenoidala
– Chirurgia Endoscopica a Bazei Craniului
– Neuroendoscopia Spinală
– Hands-on: cazuri demonstrative
– Prezentarea de cazuri dificile și discuții deschise cu implicarea participanților. Identificare soluții – cum s-ar gestiona astfel de cazuri

Cursul practic se va desfășura în grupuri mici de cursanți care vor efectua singuri manevrele de asamblare, calibrare și utilizare a aparaturii. Vor practica tehnici operatorii pe mulaje sub îndrumarea și supravegherea instructorilor, cu evaluarea finală a abilităților însușite de fiecare cursant.
În aceste condiții, fiecare cursant, la absolvire, va primi o notă de evaluare și o diplomă cu creditele obținute, semnată de cei trei profesori coordonatori ai cursului.

Organizatorii speră ca pe tot parcursul manifestării climatul social și interrelațiile colegiale să ofere amintiri plăcute, noi prietenii, momente de destindere și un cadru optim pentru schimbul de experiență generator de noi idei, concepții și strategii, abilități practice în folosirea navigației și endoscopiei pentru beneficiul pacienților și a prestigiului neurochirurgiei.

Pentru informaţii suplimentare:
Persoană de contact: Alina DUCA- Organizator Eveniment
Tel./ Fax 0232.240.628 şi 0232.410.012
e-mail
mobil 0730.223.923

One Response to “Simpozion și Curs Practic de Neuronavigație și Neuroendoscopie – Iasi 3-6 aprilie 2014”

By Anonymous - 21 April 2014 Reply

Buna ziua,

Doresc sa ii multumesc domnului profesor Ciurea, care de mai bine de un an de zile ma ajuta sa trec poate prin cea mai grea perioada din viata mea.
Totul a inceput cu o durere de cap si stari de ameteala , fapt ce m-a determinat sa fac un RMN.Rezultatul : leziune gliotica. Am fost la mai multi medici ce nu dadeau multe sanse si sperante deoarece credeau ca este ceva tumoral, poate din cauza faptului ca erau tineri si nu s-au mai intalnit cu astfel de cazuri sau pur si simpla nepasare. Dupa aproximativ 3 luni am avut norocul sa devin pacienta domnului Profesor Ciurea iar de atunci totul s-a schimbat. Am facut mai multe investigati si diagnosticul a fost gliom pontin de grad scazut, ce necesita monitorizare la 6 luni. La varsta de 22 de ani nu este un lucru usor de indurat si acceptat dar discutiile cu domnul Profesor Ciurea ne-au ajutat extraordinar de mult si am inteles mai bine situatia si am acceptat-o mult mai usor. Dupa un an de zile, cand am repetat analiza dansul ne-a propus(mie si prietenului meu) sa mergem la Iasi unde avea loc conferinta: “Simpozion și Curs Practic de Neuronavigație și Neuroendoscopie – Iasi 3-6 aprilie 2014 ” pentru a afla si a doua parere de la un domn doctor de la spitalul de neurochirurgie din Hannover-Germania, specializat pe tumori pontine si toate acestea fara nici un ban. Am ramas foarte impresionata deoarece s-a gandit la acest lucru doar pentru linistea noastra. Fiecare lucru rau are si o parte buna si aceea este ca am avut ocazia sa cunoastem un om extraordinar care ne-a facut sa radem din nou si sa privim lucrurile altfel . Acum putem spune ca mergem cu placere la fiecare control deoarece plecam de acolo incurajati si indiferent de ce se va intampla stiu ca sunt pe cele mai bune maini si avem o incredere totala in acest om minunat caruia ii datoram fiecare zambet deoarece am inceput sa zambim din prima secunda in care am pasit in cabinetul dansului.Este un om minunat si valoros si nu exista cuvinte prin care sa ne exprimam recunostinta pentru tot ce a facut pentru noi.

Multumesc,

Andreea

Leave a Reply