Articole

Home/Pacientii Multumesc/Pacientii multumesc: Povestea lui Matei

Pacientii multumesc: Povestea lui Matei

Totul a inceput in preajma Craciunului anului 2010… Cum de Craciun povestile sunt fragmente de viata reala sau inchipuita, povestea lui Matei, reala, cruda dar cu final fericit trebuie cunoscuta si, odata  cu ea, personalitatea remarcabila a celui care sub o binecuvantare divina, aproape palpabila, a facut ca finalul sa nu fie altfel…..domnul Profesor Doctor Alexandru Vlad Ciurea, seful sectiei neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar Arseni la acea vreme…

Aceasta poveste de viata cat se poate de reala trebuie cunoscuta prin intermediul nostru al celor care au fost implicati, simpli martori sau sustinatori ai lui Matei, un adevarat personaj principal.

Si cum in poveste exista eroi, personaje salvatoare, noi am fost ghidati de Bunul Dumnezeu catre acestia, iar in cele din urma am ajuns la Bucuresti, mai exact la cabinetul domnului Profesor Ciurea, despre care putem afirma cu sufletul curat ca este un al doilea nas al lui Matei.

RMN dupa RMN, cabinete, doctori, asistente, usi deschise, analize, alti bolnavi, suferinta, speranta….incredere in actul medical, in valoarea si pregatirea medicilor si a asisentelor. Pe langa pregatirea si experienta profesionala de exceptie, aveam sa cunoastem si o valoare umana de neegalat regasite in persoana domnului Profesor Ciurea.

Actul medical a fost unul impecabil, marturie vie a faptului ca, desi afectiunea crunta a fost una aproape incompatibila cu viata, totusi, in urma efectuarii interventiei chirurgicale perfecte, pentru Matei nu s-a impus aproape niciun tratament postoperator de scurta sau lunga durata.

In toata aceasta perioada de trei saptamani, multumirile de recunostinta rostite sub povara acestei incercari de niste parinti al caror copil tocmai se nascuse a doua oara au fost pentru domnul Profesor, salvatorul finalului acestei povesti, momentele de satisfactie profesionala si umana de care aminteam.

Desi ne aflam la patru ani de la evenimentul descris in poveste, asteptam de fiecare data revederea anuala cu domnul Profesor, asemeni reintalnirii unei persoane foarte dragi din vietile noastre.

Cuvintele au sensuri diferite, multiple, infinite…Visul de Craciun s-a dovedit un vis real, frumos, unic…De multe ori cuvintele nu sunt suficiente si nici elocvente pentru exprimarea a ceea ce exista in sufletul nostru.

2 Responses to “Pacientii multumesc: Povestea lui Matei”

By Daniela Cucu din Ploiesti - 23 March 2015 Reply

UN VRACI AL DESTINULUI – asa poate fi recomandat Dl. Prof. Dr. Ciurea. De circa…50 de ani, NUMAI ASTA FACE: SALVEAZA VIETI. Desi anii si-au pus amprenta asupra chipului sau, MINTEA SA SCLIPITOARE, SUFLETUL SAU URIAS, AU RAMAS LA FEL CA LA 36 DE ANI- varsta pe care o avea cand l-am cunoscut. Eu… aveam… 2 ani….Acum am… peste …40 de ani. Desi ….”nu stia ce ne rezerva viitorul”- asa cum a spus chiar insusi Domnia Sa, atunci (in anul 1976) cand m-a operat, EU AZI, STIU CE IMI REZEVA VIITORUL….chiar daca… atunci parea imposibil de crezut asa ceva…. chiar si de insusi Domnia Sa… Inca Dansul…. NU STIE CE FACE, NU-SI DA SEAMA CE MIRACOLE INFAPTUIESTE…. la aproape …75 de ani de viata…. Sau…poate ca ….STIE…. dar E MODEST, FOARTE MODEST…..Si NOI, PACIENTII SAI, II MULTUMIM SI…. IL IUBIM! NU PUTEM SA NU IUBIM un astfel de OM CARE SALVEAZA VIETI.
DOAMNE, AI GRIJA DE DANSUL! OCROTESTE-L CU PUTEREA TA, sa ne onoreze cu prezenta Sa, inca multi ani, de acum, incolo! DOAMNE, DA-I SANATATE, DA-I PUTERE, DA-I FORTA DE A CONTINUA SA NE UIMEASCA, PE ZI CE TRECE, DIN CE IN CE MAI MULT, pe noi, MURIITORII DE RAND! PASTREAZA-L IN PREAJMA TA SI DA-I SANATATE, ca sa ne dea si noua din ea! E FOARTE DARNIC! E UN OM BUN!!

By Negulescu Doina Lizeta - 24 May 2015 Reply

Scrisoare catre Prof. Dr. Ciurea Vlad Alexandru,ingerul care intinzandu-mi mana lui calda mi-a spus:”sunt sigur ca o sa fie bine “..si a fost bine !

Va aduc mii de multumiri pentru operatia reusita din data de 08.05.2015 si pentru tot sprijinul acordat . Datorita dumneavostra am acum in sfarsit un zambet fericit,frumos si luminos si ma bucur pentru sansa pe care mi-ati acordat-o la viata. Diagnosticata cu dubla hernie de disc cervicala cu dureri brahiale stangi foarte mari si parestezii distale stangi timp de cinci luni, dezamagita si plina de neincredere datorita rezultatelor tratamentelor prescrise si a vizetelor la medici, asa am pasit intr-o alta lume acolo unde pacientul este tratat si respectat. Cuvintele de multumiri pentru calitatea actului medical, pentru modul in care am fost primita, investigata, diagnosticata corect si in final operata sunt prea sarace pentru a caracteriza profesionalismul dumneavoastra . In continuare as vrea sa multumesc echpei de medici cu care ati lucrat in sala de operatie: dr. Munteanu Valentin ,Dr Luca-Husti Ionut si Dr anestezist Cristea Andrei . Multumiri si pentru personalul medical din sectia neurochirurgie pe care o conduceti si care m-au facut sa ma simt ca intr-o adevarata familie, iar aceasta familie mare se numestre SANADOR . Il rog pe bunul Dumnezeu sa va aiba in grija tot restul vietii si sa va rasplateasca pentru tot binele pe care dumneavostra il daruiti tuturor celor aflati in suferinta. Sunteti un mare medic si nu imi ajung cuvintele cate as putea scrie despre dumneavostra. Inchei cu ochii plini de lacrimi de fericire, multumire si respect pt tot restul vietii.

Leave a Reply