Articole

Home/Presa/S-a rugat la Dumnezeu de 23.000 de înainte de a intra în sala de operaţii

S-a rugat la Dumnezeu de 23.000 de înainte de a intra în sala de operaţii

Sursa: Ziarul Libertatea / 06 Mai 2015

Neurochirugul Alexandru Vlad Ciurea, o somitate internaţională în acest domeniu, se roaga la Dumnezeu inainte sa intre in sala de operatii. “Am 23.000 de operaţii la activ şi nu mi-a murit nici un pacient pe masă. Cu toate acestea, intru în sala de operaţii cu frică, de fiecare dată! Înainte de operaţie mă rog la Dumnezeu!”

Alexandru Vlad Ciurea in cabinet la Sanador

Alexandru Vlad Ciurea in cabinet la Sanador

Creierul este un organ roz, care trăieşte în lichid, pluteşte în lichid. Aceasta este priveliştea pe care o vede un neurochirurg care deschide cutia craniană a unui bolnav, pe masa de operaţie.

“Creierul pulsează, ca inima, iar dacă începe să-şi piardă culoarea roz, adică devine palid, este semn de insuficienţă circulatorie, e de rău. Iar dacă s-a scurs sânge peste creier, este de rău. Sângele este otrăvitor pentru creier”, explică Alexandru Vlad Ciurea, profesor de neurochirurgie la Universitata de Medicină Carol Davila. Deşi este o somitate în domeniu – este vicepreşedinte al Asociaţiei Mondiale a Chirurgilor, singurul specialist român invitat să conferenţieze şi să participe la intervenţii chirurgicale la cea mai importantă clinică de neurochirurgie din Europa, de la Hanovra, “creierul” neurochirugiei mondiale – profesorul Ciurea intră cu frică în orice operaţie. Asta, în ciuda faptului că neurochirurgia se face astăzi la microscop, prin “neuronavigaţie”, pe scurt, tehnica medicală a avansat foarte mult.

 «Femeile însărcinate să asculte Mozart»

“Oricât de bun ai fi, oricât de bine ai face operaţia, pacientul poate avea reacţii imprevizibile. De asemenea, să ştiţi că în timpul operaţiei chirurgul se simte foarte singur. Acesta este motivul pentru care, înainte de operaţie şi în timpul operaţiei, mă rog la Dumnezeu. Transmit astfel pacientului încredere şi sănătate, iar la ieşirea din sală mă închin din nou. Eu cred că Dumnezeu este în creierul omului. Sau există o legătură spirituală între creier şi Divinitate. Iar pentru a putea interveni cu succes pe creier, trebuie să te rogi la Dumnezeu!”, explică şeful secţiei de neurochirurgie de la Sanador. După operaţie, are un mod deosebit de a se relaxa: ascultă Mozart.

“Cu tot respectul, aş vrea să transmit un mesaj femeilor însărcinate: ascultaţi cât mai des posibil «Flautul fermecat», de Mozart. Vorbesc foarte serios, muzica de acest gen linişteşte, întăreşte creierul copilului”. Programul pe care ni-l recomandă profesorul Ciurea are o eficienţă verificată în zeci de ani de către un om care a performat la nivel de elită mondială.

 

Citeste mai departe… Ziarul Libertatea / 06 Mai 2015

One Response to “S-a rugat la Dumnezeu de 23.000 de înainte de a intra în sala de operaţii”

By Daniela Cucu din Ploiesti - 18 May 2015 Reply

Il cunosc pe Dl. Prof. Dr. Ciurea, de peste 39 de ani. Intotdeauna l-am “perceput” ca UN OM DUR, FOARTE DISTANT fata de pacientii sai dar FOARTE SIGUR, PE CEEA CE FACE – pe procedurile medicale pe care le pune in practica. Cu trecerea anilor, am avut surpriza, sa-l descopar ca OM. MI-au trebuit aproape 40 de ani, ca sa descopar ce se ascunde in spatele acelui halat alb, pe care il poarta, adica sa-i descopar SUFLETUL SAU, DE OM. Nu se lasa asa usor de descoperit ca OM!!! II MULTUMESC PENTRU CA TRAIESC! II MULTUMESC OMULUI CIUREA VLAD ALEXANDRU pentru ca pe “Nenea Doctor care mi-a vindecat buba la cap” , il cunosc de peste 39 de ani, ca MEDIC!!!! Nu am reusit “performanta” de a-l descoperi ca OM, decat foarte tarziu! “Noi ne cunoastem foarte bine” acum!!!! Eu sunt fetita, de acum peste 38 de ani, care a avut norocul sa-l intalneasca pe ACEST MARE NEUROCHIRURG! A FOST SANSA VIETII MELE! ESTE SI VA RAMANE DUMNEZEUL MEU, LA CARE MA INCHIN SI II MULTUMESC PENTRU CA TRAIESC!!!!!

Cu RECUNOSTIINTA PE VECI,
Daniela Cucu din Ploiesti

Leave a Reply