Articole

Home/Congres/Societatea Italiana de Neurochirurgie – Congresul National Nr 62 – prezentarea lucrarii despre asemanarile dintre sistemul nervos uman si cel al delfinilor

Societatea Italiana de Neurochirurgie – Congresul National Nr 62 – prezentarea lucrarii despre asemanarile dintre sistemul nervos uman si cel al delfinilor

Cel de-al 62-lea congres international al Societatii Italiene de Neurochirurgie va avea loc in perioada 10-12 octombrie 2013 la Palermo in Italia si va gazdui nume de top din neurochirurgia mondiala precum Paolo Cappabianca, Roberto Delfini, Francesco Tomasello, Helmut Bertalanffy, Franco Servadei si multi altii.
Invitat onorific in cadrul acestui congres, Prof. Univ. Dr. AV Ciurea va prezenta in cadrul sesiunii plenare a congresului o lucrare de interes general cu privire la asemanarile dintre sistemul nervos uman si cel al delfinilor. Prima parte a lucrarii pe care Prof. Dr. AV Ciurea o semneaza face o paralela intre bolile pe care delfinul si omul le au in comun si cum studiul delfinului ar putea ajuta cercetatorii sa descopere un leac al epilepsiei.
Pe de alta parte, in a doua jumatate a lucrarii, Prof. Dr. AV Ciurea aduce argumente tangibile in sprijinul ipotezei ca omul si delfinul ar putea avea un stramos comun – sprijinind astfel ipoteza primatei acvatice propusa de Biologul britanic Sir Alister Hardy.

 

Leave a Reply