Articole

Home/Articole/

9 trucuri pentru a preveni boala Alzheimer

9 trucuri pentru a preveni boala Alzheimer

Desi nu exista un tratament pentru boala Alzheimer si nici cauzele nu sunt cunoscute cu exactitate, exista moduri prin care iti poti mentine creierul activ, reducand astfel riscurile de aparitie a afectiunii. La Traieste Sanatos cu Simona, iti prezentam 9 trucuri pe care le poti face zilnic, cu usurinta.

Supranumita si „boala uitarii”, Alzheimer afecteaza memoria si provoaca, in timp, degenerarea creierului si a organismului. De cele mai multe ori, aceasta afectiune are in spate o cauza genetica, insa sunt multi alti factori, printre care se numara si depresia si lipsa de activitate a creierului.

Mai jos, am strans 9 activitati propuse de prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, prin care poti tine boala Alzheimer departe si pe care le poti face fara prea mult efort:

  1. adopta un stil de viata activ: fa miscare, gaseste un sport care sa iti placa sau iesi cat mai des la plimbare cu familia;
  2. socializeaza: fie ca iti faci timp sa mai iesi cu prietenii, fie ca ii dedici copilului tau timp de calitate, orice interactiune este buna;
  3. rezolva rebusuri, puzzle-uri sau alte jocuri care iti pun mintea la contributie;
  4. calatoreste sau imagineaza-ti calatorii: de exemplu, cand iti inveti copilul despre geografie;
  5. canta si asculta muzica;
  6. danseaza: invatarea miscarilor de dans stimuleaza foarte mult creierul;
  7. dormi dupa un program sanatos;
  8. citeste cat mai mult;
  9. invata: incearca sa iti pastrezi mereu curiozitatea de a descoperi ceva nou.

Articolul este preluat de pe site-ul Itsy Bitsy

http://www.itsybitsy.ro/9-trucuri-pentru-preveni-boala-alzheimer/

One Response to “

9 trucuri pentru a preveni boala Alzheimer

By Daniela Cucu din Ploiesti - 7 May 2018 Reply

M-a tratat cand eram copil iar acum imi da sfaturi despre cum pot preveni boala Alzheimer! Intreg parcursul vietii mele, poarta AMPRENTA ”CUIVA” CARE SE NUMESTE….. CIUREA! NU SE POATE UITA ASA CEVA mai ales ca au trecut peste… 40 de ani, de atunci, FARA ABSOLUT NICIO PROBLEMA NEUROLOGICA!TRUCURI DE VIATA! TRUCURI DE A TRAI LINISTITI SI IMPLINITI, indiferent de OBSTACOLELE PE CARE NI LE OFERA VIATA! MULTUMIM!!!

Leave a Reply