Articole

Home/Omagii/Prof. univ. ing. Adrian Badea – OMAGIU. Când a trecut timpul? (Fugit irreparabile tempus)

Prof. univ. ing. Adrian Badea – OMAGIU. Când a trecut timpul? (Fugit irreparabile tempus)

In urma cu 40 de ani, imi petreceam cei mai frumosi ani ai tineretii in casa viitorului Profesor Universitar Iulian Badea.. eram un paria, venit din centrul universitar de la Cluj, care cauta un loc in capitala, un sprijin si un suflet apropiat conform educatiei mele.
Domnul Profesor Iulian Badea, la fel ca si intreaga sa familie, m-au primit cu deosebita gratitudine, atentie, curtoazie si m-au ajutat in momentele dificile pe care le-am infruntat in ultimii ani de facultate si apoi de internat.. A fost o perioada extrem de entuziasta, prolifica, intelectuala, medicala, stiintifica, in care amandoi ne-am pus la punct principalele elemente de pregatire in multiplele activitati viitoare – domnia sa in domeniul obstreticii si a ginecologiei si a mea in domeniul neurochirurgiei.
In toata aceasta perioada, am cunoscut de-a lungul anilor pe tanarul, elegantul si inventivul inginer Adrian Badea. Timpul a trecut peste noi, fara sa il simtim. Domnul Profesor Iulian Badea a ajuns Sef al Clinicii OG la SUUB iar eu am evoluat in domeniul Neurochirurgiei pana la gradul de professor universitar in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” (Bagdasar la acea vreme).
Domnul Ing.Adrian Badea, prietenul si colegul nostru a fost continuu alaturi de noi, a participat in cadrul tuturor evenimentelor noastre stiintifice si cred ca ar fi trebuit incadrat intr-un post de asistent universitar in cadrul UMFCD din cauza multiplelor sale cunostinte din acest domeniu. Odata cu trecerea timpului, cu aparitia ridurilor si a parului grizonat, au crescut si titlurile noastre, astfel ca domnul Ing.Adrian Badea, a urcat pe treptele universitare pana la gradul de profesor universitar si Decan al Universitatii Politehnica din Bucuresti.. iar ne am intersectat activitatile in domeniul stiintific, in cadrul Academiei Oamenilor de Stiinta din Bucuresti.
Super personalitatea domnului Presedinte Gen.Prof.univ.dr.Vasile Candea, ne-a reusnit pe toti, sub conducerea sa in cadrul AOSR, cu cele mai frumoase si cele mai bune ganduri de dezvoltare stiintifica, intelectuala si de progres academic. Dupa disparitia regretatului Academician Vasile Candea, prin vot unanim, conducerea AOSR ului a ales ca si presedinte pe .. bunul meu prieten Adrian Badea. Nu cred ca a fost ceva intamplator. Merita din toate punctele de vedere aceasta nominalizare pe care o efectueaza pana si in prezent, ca un far calauzitor de stiinta, diplomatie si activitate academica.
Nu pot sa cred ca domnia sa implineste aceasta varsta, intrucat entuziasmul sau, puterea de lucru, deschiderea pe toate domeniile nu numai in cele ale stiintelor exacte, il recomanda ca fiind un tanar nelinistit si continuu atras de noutatile din toate domeniile academice, contribuind in mod essential la mentinerea si dezvoltarea academiei noastre: A OAMENILOR DE STIINTA.
La multi ani, la multi ani, la multi ani tanarului meu prieten din tinerete PROF.UNIV.ING.ADRIAN BADEA!

One Response to “Prof. univ. ing. Adrian Badea – OMAGIU. Când a trecut timpul? (Fugit irreparabile tempus)”

By Daniela Cucu din Ploiesti - 2 February 2021 Reply

Ce nivel de educatie! Ce elite! Tot citesc aceasta postare, pe blogul Dvs. si nu-mi vine sa cred ca mai exista istorisiri si despre ELITE CA DVS! Dumneavoastra NU AVETI RIDURI, ci doar putin incaruntit, parul! DUMNEAVOASTRA NU IMBATRANITI! VA MENTINETI VESNIC TANAR si CU ACELASI FARMEC DE POVESTITOR, DE PESTE ANI! Imi plac aceste POVESTI DE VIATA CU SI DESPRE DUMNEAVOASTRA, ca ma ajuta sa trec in memorie, anii care au trecut peste noi, toti si nu i-am simtit deloc! DE CE TREC ANII ASA DE REPEDE, DOMNULE PROFESOR? DUMNEAVOASTRA ATI AVUT O MARE CONTRIBUTIE, LA TRECEREA ANILOR, PESTE MINE si….. NU POT SA CRED ASTA! TOTI IMBATRANIM dar NU UITAM! NU UITAM OAMENII CARE NE-AU SALVAT, ODAT`! SANATATE, SA AVEM, CU TOTII! LA MULTI, MULTI, MULTI ANI, PRIETENULUI DUMNEAVOASTRA PE CARE IL ELOGIATI AICI!

Leave a Reply